top of page

Porcelænslamper

I udformningen af lampe-objekterne forholder jeg mig til differentieringen mellem ‘lampe’ som genstand, ‘belysning’ som lampens egenskab og ‘lysgennemstrømning’ som et spørgmål der vedgår bearbejdningen af materialet. Distinktionen giver mig mulighed for at forholde mig mere legene til formen og dets udtryk.

Lamperne fokuserer således ikke kun på én bestemt æstetisk form med ét bestemt funktionel ærinde. De bevæger sig i grænselandet mellem at være skulpturelle objekter og evt. bud på funktionelle brugsgenstande, hvor det at bestemme dets eksakte tilhørsforhold (måske) bliver vanskeligt.

Lamperne er dog afgrænset i den forstand at porcelænet i sig selv (og imodsætning til andre materialer) giver lampe-objekterne et bestemt æstetisk udtryk, såsom fløjlsagtigt, sanseligt, skrøbeligt, forfinet og lethed. Der er tale om udformningen af flere forskellige slags lampe-objekter der sammen og hver for sig illustrerer porcelænlerets evne til at formidle fænomenet lysgennemstrømning.

Dette forhold kan bl.a. understeges med farvede stofledninger - der i sig selv synes at være dét element der netop peger på at emnet også er (kan være) en lampe og dermed en brugsgenstand. Desforuden komplementere de farvede stofledninger meget fint den iboende stoflighed som porcelænet også indeholder som eet af sine særegne egenskaber.

Lamper_lineBak_2009_edited.jpg

Recent Posts
Archive
bottom of page